Actiedag tijdens Koeiemart ‘Behoud HAP Woerden’.

0
1474

Op 7 oktober stond er een interview in het AD met de bestuurders van het St. Anthonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Met uitleg en toelichting op de gang van zaken rond de fusie met het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. Wij in Woerden aanschouwen dat met gemengde gevoelens. Bottom Line moeten we vaststellen dat de heren met de bruine puntschoenen zich hebben voorgedaan als koele rekenmeesters zonder daar in een vroegtijdig stadium de Woerdense bevolking in te betrekken. De mensen van de Petitie hebben een stevige reactie uit de pen laten rollen, die onderstaand integraal wordt weergegeven.

 • Graag willen wij even reageren op het artikel van de heren Biesma en van der Laan over de fusie Antonius en Hofpoort in de krant van 7 oktober jl. Het gaat bij ons om zorg en niet om emotie. De woordkeuze rouwverwerking vinden wij walgelijk.
 • Het Hofpoortziekenhuis stond het laatste jaar van zelfstandig functioneren voor zo’n 2 miljoen in de groene cijfers, terwijl Leidsche Rijn dik in de rode cijfers stond. Wie zou wie dan ook gered hebben?!
 • Spookbeeld van een faillissement is dan ook klinkklare onzin.
 • De in het Hofpoort werkzame specialisten konden ook op andere locaties aan het minimum vereiste aantal verrichtingen komen. Echt gespecialiseerde behandelingen vinden al geruime tijd in andere ziekenhuizen plaats. De nazorg vond dan altijd wel in het Hofpoort plaats.
 • Als er te weinig operaties zijn in het Hofpoort moet je er misschien meer plannen. Momenteel blijkt immers de capaciteit van andere ziekenhuizen niet toereikend te zijn! Operaties worden dan ook nog twee jaar in het Hofpoort verricht. Daaruit blijkt duidelijk bestaansrecht voor dit ziekenhuis.
 • Het Hofpoort verkeert echt niet in staat van achterstallig onderhoud. Regelrechte onzin! Het is recent nog verbouwd.
 • Het Hofpoort is een modern gemoedelijk ziekenhuis dat wel degelijk is weggesaneerd door de koele rekenmeesters. Men stelt dan dat cijfers niet liegen, maar leugenaars gebruiken wel cijfers!
 • Mark van der Laan heeft het over Noorwegen. Wij wonen niet in Noorwegen. De verkeersdruk is niet vergelijkbaar.
 • Dat veel personeel weggaat zou eigenlijk een signaal moeten zijn, maar ook dat wordt weggewuifd door het vrolijke tweetal.
 • De kraamzorg in Leidsche Rijn wordt vervolgens de hemel in geprezen. De kraamzorg in Woerden is meerdere keren bekroond evenals de zorg voor borstkanker. Het was dus helemaal niet nodig geweest om miljoenen van het zorggeld daar aan te besteden.
 • Wij blijven van mening dat de patiĆ«nten uit Woerden en omgeving Leidsche Rijn “overeind” moeten houden. Van een redding van het Hofpoort is zeker geen sprake; eerder van een afbraak. Het Hofpoort had zich prima zelf kunnen redden. De fusie betekende het einde.
 • KLM en Air France zijn gefuseerd, maar beide maatschappijen vliegen nog. Uitkleden van het Hofpoort was uitsluitend nodig om de patiĆ«nten over te hevelen. Nergens anders voor.
 • De zorg voor ons huisdier is notabene beter geregeld dan voor ons. De hele week kun je dag en nacht naar de eigen praktijk van de dierenarts toe, terwijl je, als je zelf iets mankeert, maar moet zien hoe je in Utrecht komt. TE TRIEST VOOR WOORDEN.

Tijdens de Woerdense Mart op 25 oktober zal er weer actie gevoerd worden. Houd de berichtgeving hierover dus in de gaten.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here